Výzva: Chceme čistý fotbal - rozhovor s Tomášem

  • Zdeněk
  • Exkluzivní rozhovory
  • 3 063x

Kabat-fans.cz ve spolupraci s Výzvou: Chceme čistý fotbal udělali rozhovor s Tomášem Krulichem o poměrech v českém fotbale.

Kabat-fans.cz ve spolupraci s Výzvou: Chceme čistý fotbal udělali rozhovor s Tomášem Krulichem o poměrech v českém fotbale.

Co si myslíte o současném českém fotbale?

Co se týče nároďáku, tak na ten je samozřejmě každej hrdej, protože kluci fakt to umějí. A liga. No co na to říct? Já se znám s klukama, co hrajou za áčko za Teplice, to jsou bezvadný lidi. Tam chodím rád, mám to v podstatě za barákem ten stadion. Já na tu ligu budu chodit pořád, i když to vedení stejně podle mě touhle peticí je nijak neodstrčíme.

Je současné vedení ČMFS schopno napravit špatné jméno českého fotbalu?

Ty lidi v tom vedení samozřejmě každýho serou, kdo trošku fandí fotbalu a chodí tam. Mě taky. Mrzí mě, že nevyhrál Ivan Hašek ty volby. Oni to budou mít těžký, podle mě třeba i nějakou snahu mají. Podle mě to třeba Košťál dosral tím, že se vyjádřil, že jeho kamarádi se fotbalem baví. On těma kecama si ještě víc proti sobě popouzí lidi, který ho nesnášejí. A těžko mu potom bude někdo věřit i když třeba bude mít snahu něco zlepšit. Jemu už to prostě nikdo neuvěří. A samozřejmě, že nikomu kdo tam je kolem něj. Mokrý to je podle mě jenom nějaká figurka tam, toho se nikdo ani na nic neptá (smích).

Co byste Vy jako první změnil v českém fotbale?

Těžko říct, já zase do toho až tak moc nevidím. Co by se dalo změnit? Je fakt, že tam pískají rozhodčí, kteří byli namočený v aféře. Zase nemůžou vybrat bandu nějakých mladých kluků, kteří nemají žádný zkušenosti a poslat je pískat první ligu. To je těžký.

Jak často sledujete fotbal?

Na Teplice chodím vlastně pravidelně. A koukám na Galaxii na anglickou ligu, to člověka potěší. Italská mě tolik moc nebaví, ale na tu anglickou koukám. A potom samozřejmě na všechny český, co dávají v televizi.

Myslíte si, že se něco změní, nebo že to všechno zůstane při starym?

Já si myslím, že se to změní k lepšímu. Úplně při starym to zůstat nemůže to je jasný, protože jsou v tom tlaky. Musí něco udělat. Otázka je, jestli jim to někdo bude věřit těm lidem. Já věřím tomu, že budou mít snahu něco zlepšit k lepšímu i ta stávají garnitura co tam je. Mě třeba taky mrzí ty průměrný návštěvy, když třeba vidíš zápas, ve kterým jde o poháry, tak mě to štve. Já si pamatuju, když hráli Teplice v půlce tabulky a chodilo 13 000, 14 000 lidí Na Stínadla. A to nemluvím o tom, když třeba hrála Sparta nebo Slavia tak to se tam ani nedal sehnat lístek, to bylo vyprodáno. To už jsem tam dlouho nezažil Na Stínadlech.

Autoři: www.chcemecistyfotbal.cz, Zdeněk - www.kabat-fans.cz; 23.5.2006