Kabát nikdy neměl svoji hospodu...

  • Kamil
  • Exkluzivní rozhovory
  • 6 861x

Minipokec s Tomášem o Kabátovské hospodě, která nikdy nebyla Kabátů a o aktuálním dění uvnitř kapely.

Čau Tome, volám jen v rychlosti. Nejdřív se chci zeptat, zda je nějaká horká novinka u Kabátů?

Ty vole, nic se neděje, fákt. Děláme na nový desce.

Jsou už nějaké věci hotové? Nedávno Zdeňkovi v rozhovoru Milan říkal, že už máte nějakých asi 5 věcí, které jsou v pracovní fázi.

Hele no hotovejch, to se dělá zatím jen takový mustr na tu desku. Takhle, abych ti nekecal, myslím, že 4 nebo 5 pecek je takovejch, jakože si je pořád přehráváme, ale co se z nich dostane na desku, to fakt nevíme zatím. Možná jedna, možná všechny. Takhle postupně budem na tom dělat celej rok, aby pak bylo z čeho vybírat, tak jako to děláme vždycky.

Tome, v knize návštěv našeho webu se hodně spekuluje o bývalé Kabátovské hospodě a panují různé dohady a nesrovnalosti. Můžeš dát do této věci trochu jasno? Teď už funguje jen Pepé bar na pokraji Teplic, nemám pravdu?

Hele, Pepé bar, to je Pepého hospa, kterou pronajímá a to nemá s Kabátama nic společnýho.

A jak to bylo tedy s tou Kabátí hospou?

Hele, to byla hospoda, kde jsme se občas scházeli a ten majitel si z toho udělal pomyslnou Kabátovskou hospodu. Byl tam náš obrovskej obraz, měli sme tam svůj stůl a zkrátka, že když jsme tam přišli, tak jsme měli svoje posezení, ale my fakt ne, jsme neměli nikdy svou hospodu.

Takže hospodský chtěl zkrátka přitáhnout lidi do své putiky?

Jo, spíše takhle to chápej. Kabát opravdu nikdy neměl svou hospodu. My se spolu nachlastáme dost, když jedeme spolu na šňůře po celý republice, takže nepotřebujeme mít v Teplicích svou domovskou hospodu, kde bysme se museli slejzat pravidelně, to v žádným případě.

Letošní rok je teda ve znamení festivalů co?

Jo, letos festivaly. Když se dělá na desce, tak nemůžeme jet turné s tím samým programem. Jak by se to turné jmenovalo? PoCorrida:))))? Zkrátka musíme udělat novou desku, aby se to nějak jmenovalo.

Tak Tome díky za informace. Těším se, že se potkáme někde na festu a přeji hodně tvořivosti u nové desky?

Já taky doufám, že se uvidíme. Tak se měj hezky, čau.

Autor: Kamil, kabat-fans.cz; 6.3.2008