Exkluzivní rozhovor s Milanem o Corridě

  • Zdeněk
  • Exkluzivní rozhovory
  • 3 584x

Tento rozhovor vznikl před vydáním Corridy, mluvili jsme s Milanem o přípravě desky, jak si užil natáčení klipu Burlaci. Na závěr Milan okomentoval jednotlivé písničky.

Jak velkou pociťuješ úlevu, že už máš texty hotový?

Kurevskou (smích).

Tlačilo na vás nějakým způsobem vydavatelství, aby už Corrida vyšla, nebo vám nechávali volný prostor s tím, že se to vydá, až to bude hotový?

Vůbec ne. Už nejsme pod vydavatelstvím, jsme partneři. My jsem jasně řekli, že až to bude, tak to bude. A dokavaď s tím nebudeme spokojený, tak nic nevyjde. Takže vlastně na nás nikdo tlačit nemůže.

Takže už to není jako tomu bylo v 95 a podobně, kdy na vás tlačili aby to rychle vyšlo.

Přesně tak. Což je možná taky na škodu, protože já jsem dávno línej člověk a oni samozřejmě chtějí, aby to bylo na trhu co nejdřív, protože jde o prachy. Ale na druhou stranu ta deska tady bude pořád, prachy nebudou, my nebudeme, vy nebudete, ale to cd vydrží strašnou dobu.

Hodně fanoušků se těšilo, že zase nazpíváš nějakou písničku. Ota mi říkal, že možná nějakou nazpíváš, proč jsi nakonec tak neudělal?

Já jsem jí nakonec nazpíval. Vždycky tam dáváme takovou veselou story. Tentokrát jsme vzali basu, banjo, španělu, udělali jsme si mejdan. Vlezli jsme si ve studiu do kuchyně a tam jsme to nahráli na první zátah, vlastně jsme tam tu pecku vymysleli v tu chvíli. Takže něco tam je, ale zpívám to úplně jiným hlasem než jsou lidi zvyklí, takovým přivožralým (smích).

Budete dělat nějaký křest Corridy?

My neděláme klasický křesty v Praze. Rozhodli jsme se s klukama, že u mě na zahradě vypijeme dva sudy piva, uděláme si oheň a budeme sedět v tý hrozný kládě, tak jsem na to zvědavej. Takže teďko v sobotu (pozn. rozhovor vznikl 30.11.) se asi kulturně unavíme, oslavíme dotočnou a zahrajeme si na španělky a na basu a na banjo.

Při textech na Dole v dole se tě kapela snažila kapela motivovat k napsání textů tím, že ti vyhrožovali sežráním tvých psů. Proběhla nějaká podobná motivace i nyní?

No proto jsem je tenkrát taky napsal tak rychle, aby mi nesežrali psy (smích). Tentokrát mi chtěli sežrat kočky.

Inspiraci jsi třeba také jel hledat do Barcelony. Kde ještě jinde jsi hledal inspiraci?

Já jsem jezdil po Krušných horách. Byl jsem v Itálii lyžovat minulej rok, to je o hovně, tam jsem žádnou inspiraci nenašel, tam člověk akorát jezdí z kopce jako blbec. Ale jinak jezdím většinou v okolí Teplic.

Co třeba na rybách, napadají tě tam taky texty?

Vůbec. Tam chytám ryby a jsem rád, že jsem rád. Já chytám sumce a to je docela práce. To už není rybařina, to pracuješ. Taháš ty obrovský telata z vody, to je docela mazec.

Ty jsi se v Musicblocku na ČT vyjádřil v tom smyslu, že Corrida je tvrdá. Ale podle mě, když třeba vezmu album Dole v dole, tak tam je to taky slušnej nářez v některých písničkách, ale někdo opět tvrdil, že jste změkli. Čím si vysvětluješ, že ať už vydáte cokoliv, tak určitá sorta lidí bude tvrdit, že Kabát zase změknul?

Víš co, to je problém těch lidí. My to ani neděláme, aby to bylo tvrdý, měkký. My to děláme jak to z nás vyleze, kdybysme natočili country, tak bysme natočili country a sereme na to. Z nás vylezla teďko ta deska, můj pocit je, že je fakt nařezaná. Je to Corrida s dvěma r. Fakt je to nařezaný až na ty krtky. Já už ani nerozlišuju muziku na tvrdou a měkkou.

Já právě taky tohle dělení nemám rád, ale nechápu ty lidi, kteří říkají Kabát zase vyměknul.

Tak víš co, to je možná, že už tam člověk neřve něco vostrýho o prdeli, nebo já nevím proč. Oni ti řeknou na cokoli, že jsi vyměk. Jako vyměkli jsme možná, brzo budeme potřebovat viagru (smích). Ale myslím, že v tý muzice je to u prdele jestli vyměkneš, nebo hraješ tvrdě. Prostě tě to musí bavit.

Jak sis užil natáčení klipu? My jako vojáci jsme si to docela užili tu bitvu (smích)

Bylo to dobrý. Já mám ještě radši, když si děláme klipy sami. Dole v dole, Láďu a Pohodu jsme si dělali sami. Pomáhal nám Beránek a Radek Havlíček. To mě baví nejvíc. Když točíš pod režisérem tak už musíš poslouchat a to já nemám rád (smích). Jinak jsme si to užili dobrý. Akorát ta kláda, byla zima jako sviňa.

Co se týče budoucnosti, tak máte plány jaký?

Teďko se bude pracovat na turné. Dáme malinkej voraz, protože jsme fakt strhaný, je to dřina dělat ty desky.

Můžeš na závěr pár slovy okomentovat každou písničku o čem zhruba je, aby si fanoušci udělali obrázek?

  • Corrida: Španělskej způsob života. Mě se tam líbí, ta pecka je o tom maňána stylu o tý pohodě.
  • Burlaci: Když to vezmu obecně. Píseň Burlaci je o lidech, který řeší problémy a ty lodě jsou tam obrazný. Říkalo se dřív, že makáš jako burlak.
  • Kostlivci: O modelkách a o nějakým ateistovy. A do toho všeho o lidech, který říkají že se nemůže nikdy nic stát a šup ?
  • Úsměv pana Lloyda: To je na všechny pitomce, který si myslí, že jsou nejchytřejší na světě, všechno víme, všechno známe. Taky o tom, že časem si jenom dobrej na otvírání okurek.
  • Malá dáma: O chlapíkovi, kterej potká ženskou a je z ní úplně mimo mísu. Má pocit, že s touhle ženskou by umřel v jedinej den. Taky o věcech, který si nemůžete dovolit díky svým závazkům.
  • Raci v práci s.r.o: To je bajka. Když si to poslechneš od začátku do konce a přebereš si to na lidi ty jednotlivý druhy ryb co tam jsou, tak ti to dojde.
  • Virtuóz: Vychloubačná píseň. Josef chodí, vychloubá se jak je dokonalej a my ho v tom utvrzujem. Říkáme mu jasně, jsi nejlepší (smích).
  • Buldozerem: To je o chlapíkovi, kterej sedí v hospodě a říká ? já kdybych byl politikem, mě kdyby dali tohle místo já bych všem předved, já bych všem ukázal. Já kdybych mohl, jenže já nemůžu.
  • Joy: To je o tom jak čumím jak krtci dělají hrudky.
  • Cesta do Kadaně: To je o Tomášovi Krulichovi, kterej jezdí do Kadaně na svý motorce chlastat. On si koupil motorku a jezdí tam s partou a přemlouvá mě, abych si ji koupil taky. Já se na ní bojím, potřeboval bych ty přídavný kolečka (smích). Mimochodem je v tom výborně schovaná pohlavní nemoc.
  • Kůže líná od Kolína: To je o těch dvou medvědech. Ten jeden byl strašně línej, jako my.
  • Kdoví jestli to samé: To začíná kdoví jestli jsou na Měsíci vůbec nějaký stopy a proč kope kolem sebe, kdo se topí, jakej sval to Zemí otáčí. Vyloženě taková věc, že pochybujeme jestli je všechno pravda, co nám od malička cpou do hlavy.

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz