Rozhovor s Otou o megakoncertu 12.9.2009

  • Kamil
  • Exkluzivní rozhovory
  • 7 497x

Rozhovor s Otou o chystaném megakoncertu 12.9.2009 na Vypichu v Praze.

Rozhovor s Otou o chystaném megakoncertu 12.9.2009 na Vypichu v Praze.

Jak se těšíš na megáč?

Těším se hodně.

A kapela? Nejste nervózní?

Nejsme nervózní, všichni se těšíme.

Jak často vlastně zkoušíte? Teď ste zkoušeli na Kladně.

Tam jsme byli tři dny, tam jsme zkoušeli tzv. In Ear monitory. To jsou přímo odlitý uši a jsou to odposlechy v uších, takže se slyšíš všude na celým pódiu. Je to velká výhoda. Máš to pořád sebou.

Playlist je hotový? Kolik obsahuje skladeb?

Nevím teďkom kolik přesně obsahuje skladeb, ale je jich hodně, aby se hrálo nějaký ty dvě hodiny. Teď se ještě dělají mírný korekce a úpravy a řeší se to s osvětlovačema a grafikou.

Jak už vyplynulo z tiskovky, budete hrát i z první desky Má jí motorovou.

Jo, to budeme.

A prozradíš co?

No neprozradím, to by nebylo ono (smích).

Plánujete po koncertě nějaký zapíjení?

Hele, neplánujeme zatím nic. My teď budeme mít pronajatou halu v Praze, skoro celej příští týden, kde budeme simulovat prostory toho pódia, abychom si zvykli na ten prostor, takže dolaďujeme přípravy a nějakou akci po koncertě vůbec teď neřešíme. Ono je to výroční záležitost a přijede spousta přátel, takže je to skutečně frmol.

Kolik tipuješ, že dojde celkově lidí?

Po těch zprávách teďkom nevím, ale ono to z těch terminálů vyjíždí co čtrnáct dní, ale myslím si, že padesát tisíc lidí tam bude, což jsem nedoufal ani ve snu. Já počítal tak třicet tisíc a budeme rádi. Ono padesát tisíc lidí na koncertě, to není každej den.

To bude teda masakr.

No to teda. Už se stavěj tribuny. Já jel včera kolem a už sou dovezený z Maďarska z F1 a vypadá to dost pěkně.

Konkrétně na tom daném pódiu budete mít zvukovku až v den koncertu nebo to bude několik dní předem?

Nene, budeme mít pravděpodobně desátého, jedenáctého. Jako jedenáctého určitě, desátého podle toho, jak kluci stíhají techniku, ale taková ta nášlapná, kde si ochodíš pódium, tak to bude jedenáctýho. Tam už bude klasická zvukovka.

Jaké pracovní povinnosti budou následovat po megáči?

No hned se vrhnem na desku. Teďkom to šlo k ledu, protože s tím koncertem toho bylo hodně, ale museli jsme si vybrat. My to pojali takhle, že dvacet let jsme jezdili my za váma, tak teď přijeďte vy za náma. Chceme tím poděkovat fanouškům, že prostě s náma sou celou tu dobu. My si fanoušků vážíme a ty to víš. Budeme rádi, když se všichni sejdeme, včetně našich skalních fanoušků a tam to oslavíme.

Nevadilo ti, že jste celý rok nekoncertovali, kromě vystoupení na Topfestu?

Tak mně to nevadilo, protože celý léto je zasvěceno přípravám na Vypich. My jsme celý jaro dělali desku, takže jsme byli ve studiu a zkušebně. Písniček na novou desku máme docela dost a už jsme to i vyselektovali a jsme s tím hodně spokojeni. Teď většina zodpovědnosti leží už na Milanovi, aby prostě po Vypichu nabral sil a začal textovat.

Kolik se objeví na novém albu songů?

No tak jak to vyplyne, ale jako my tam máme většinou těch třináct věcí, tak se uvidí. Dobrý písničky se tam dostanou, špatný půjdou bůhví kam.

…do šuplíku (smích).

U nás se to moc nenosí, ale občas se to stane, že se nějaká stará vytáhne a jde na desku.

Nějaký vzkaz fanouškům?

Chci říct klasický věci, co platí jako vždycky. Radši pláštěnky než deštníky, kdyby náhodou pršelo. Přijďte tam včas, protože při takovýto akci může dojít k nějakýmu dopravnímu kolapsu. Ti co jsou mimopražští, nechte auto někde na kraji Prahy, přijeďte metrem třeba na Dejvickou a vyšlápněte si ten kopeček pěšky, není to tak daleko. Víš jak to je, některý lidi mají tendenci dojet autem až na místo. Posílený tramvaje budou. Radši dřív a v klidu, tam si dát pivko. My jsme omezený tím časem, že musíme končit v deset. Začínat budeme v 20:00hodin, kdy už bude téměř tma. Určitě, aby tam už v těch 20hodin byli, protože to budeme začínat. Já vždycky chodím tak o dvě hoďky dřív na koncerty a je to pohoda.

Ok, dík moc a přeji ať to vyjde. Uvidíme se tam.

Díky.

Autor: Kamil, kabat-fans.cz; 1.9.2009

  1. #fanda vzkazuje:
     
    oto nevis kdy zas budete hrát v Liberci
    ps.moc se tesim az to bude

    fanda
  2. #katerina vzkazuje:
     
    ahoj chci se zeptat kdy bude konzert v Ceskych Budejovicich
  3. #robin vzkazuje:
     
    ahoj oto je už to nové album