Rozhovor s Pepou nejen o nadcházejícím tour Banditi di Praga po 30-ti letech.

  • Kamil
  • Exkluzivní rozhovory
  • 6 780x

Rozhovor s Pepou nejen o nadcházejícím tour Banditi di Praga po 30-ti letech.

Čau Pepé. Pro letošní rok jste přichystali fanouškům turné spolu s dechovým Big Bandem. Kde se zrodil ten prvotní nápad? Kolik lidí (techniků aj.) se bude na tomto projektu podílet? Teď myslím třeba technici při zabezpečení pódia, zvuku a ostatních záležitostí, bez kterých by celá akce nemohla proběhnout jak má.

Ten nápad se zrodil v hlavě Radka Havlíčka a po dohodě s kapelou jsme se vrhli na realizaci celýho projektu. Nejdřív jsme mysleli, že s Big Bandem uděláme tak cca třikrát Lucernu v Praze, ale zájem byl tak velkej, že z toho vzniklo oficiální Tour, takže počet techniků se rovná počtu na klasický tour. Což je kolem stovky lidí.

Jak se na tour připravujete? Kolikrát zkoušíte? Je těžké se s tak početným nástrojovým osazením shodnout?

Zkoušíme v Teplicích na zkušebně u Hurvajse, zatím sami, protože pro Big Band se dělaj noty na pecky, který jsme vybrali. Až budou hotový, vrhnem se na to společně.

Jak bude složen playlist a vlastně koncert samotný?

Koncert bude rozdělen na dvě části, Jedna bude s Big Bandem a druhá klasika Kabát.

Máte na pořádání akce nějaké speciální požadavky, které běžně nemáte? Mám na mysli ještě větší velikost pódia než obvykle, ozvučení aj., neboť v jednu dobu bude na pódiu dost hudebníků.

Vše je dělaný vždy pro to aktuální tour. Udělá se projekt a pak se to celý postaví někde v pronajatý hale, aby jsme viděli, jak to ve skutečnosti vypadá, tam se vychytaj mouchy, no a pak hurá na tour.

Myslíš si, že z tvé pozice mimo jiné muzikálového zpěváka budeš mít situaci na pódiu jednodušší? Tím opět myslím to spojení s početnější kapelou a celkově sehrání se s nimi?

Nemyslím, je to všechno o souznění všech aktérů show. Jsme profíci, zvládli jsme i horší (smích).

Necháváte si určitě šít oblečení na toto konkrétní turné. Budete celá kapela, když to přeženu, ve stejnokroji, nebo se to bude třeba týkat jen tebe samotného a Milan si bude vesele hrát v tričku Motorhead a Tomáš ve své džísce? (smích)

Jsem domluvenej s Romanem Šolcem (dělá muzikálové kostýmy - dělal mi třeba kostým na Banditi di Praga), že něco zkusí navrhnout pro celou kapelu. Uvidíme jak se s tím popere.

Pódium počítám tentokrát nebude uprostřed, protože je to asi technicky nemožné. Ikdyž u Kabátu už by mě to ani nepřekvapilo, kdyby se to technicky nějak pořešilo (smích)

Teď to bude klasika, vzhledem k náročnosti celýho projektu, musíme mít velký zázemí.

Bude toto tour zvěčněno na nějakém hudebním nosiči?

Počítám, že ano.

Jak se jako kapela těšíte? Bereš to jako posun dokonalosti laťky Kabátu o něco výš?

Těšíme se moc. Je to zase něco novýho, zajímavýho. Hraní se symfoňákem už dneska dělá kdekdo, ale s Big Bandem nikdo.

Uvidíme letos Kabát opět na letních festech? Zatím vím jen o Slušovicích (25.5.). Pojedete třeba i na festech v duchu Al Capone?

Máme nějaký festy rozjednaný, ale je to problém. Chlapi z Big Bandu mají i jiný projekty, takže to bude náročný, časově to dát dohromady.

Chci se zeptat. Když jedete třeba festival s novým místem, kde jste ještě nehráli, je mi jasné, že prostor několikrát omrknou a konzultují technici a manažeři. Jedeš třeba i ty někdy na to tzv.neznámé místo, abys věděl, do čeho se jde nebo to plně necháváš na vašich lidech?

Nechávám to na nich, mně stačí k hraní, když stojí pódium a fanoušci (smích).

Myslím dva roky zpět jsem byl svědkem Lucky Bílé na festivalu Benátská noc, kdy začala hrát svůj koncert a cca po sedmé písni za deštivého počasí přerušila koncert z důvodu, že by jí mohly zkolabovat hlasivky. Proto se ptám, zda nějak zvlášť pečuješ o své hlasivky nebo tomu necháváš volný průběh?

Některé české „hvězdy“ mají ke svým fanouškům divný vztah. Já bych koncert dohrál i kdyby padaly hovna z hákama. Už jenom proto, že ti lidé dole pod pódiem na to čekali třeba celý den. Jak říkám, manýry některých českých rádoby hvězd, jsou slušně řečeno na přesdržku.

Tak to byla pěkná odpověď a myslím, že jí fanoušci ocení. Pojďme dále. Nemůžu se nezeptat, jak zpětně hodnotíš pěveckou show Hlas Československa. Víš o někom z těch, co skončili mezi prvními, že se prosazuje v českém hudebním světě nebo alespoň o to bojuje? Nebo dokonce, navázal jsi s někým z těch soutěžících spolupráci nebo oni s tebou? Jaký máš názor na to množství pěveckých soutěží, kdy po vítězi za půl roku ani neštěkne pes? Teď to myslím všeobecně.

Ať si každej říká co chce. Pár lidičkám tahle show pomohla. S každým členem mého teamu jsem v kontaktu. Tak třeba s Jackiem jsem zpíval na jeho novém CD (jestli to tam dal, nevím, smích), Veronice Vrublové jsem dal kontakt na mýho kamaráda Tondu Knyho z Fešáků, kterej jí napsal pár písniček a pomáhá jí s nahráním dema. Dan Mrózek spolupracuje s Petrem Šiškou, což je člověk, kterej se v naší branži vyzná, Barboře Švidraňový jsem domluvil schůzku s Vlaďou Kočandrlem EMI-Czech Republic, ale tam to zkolabovalo na smlouvách z Novy. Markéta Poulíčková by potřebovala pořádnej management a ne toho zoufalce, co ji „zastupuje“, a Kristína Zakuciová (velkej talent), tak ta dodělávala školu a slíbila, že se pak hned vrhne na hudbu. Všichni mají moje tel. číslo a můžou kdykoliv zavolat. Takže se snažím a nejenom jsem v přímejch přenosech plácal hubou, jak někteří mí kolegové z Hlasu.

Jelikož Kabát hraje ve stejné sestavě už téměř 30 let, můžeš říct návod, jak tohle dokázat, aby nevznikala ponorková nemoc, která často zaviní personální změny, v horším případě rozpad skupiny?

Neexistuje na to žádný scénář jak kapelu udržet pohromadě. Dodržujeme nepsaný pravidla, jsme v pohodě, jsme kámoši a to je důležitý.

Díky moc za rozhovor a dávám ti prostor na vzkaz, pozdrav, cokoliv pro fanoušky a čtenáře tohoto rozhovoru pro www.kabat-fans.cz

Važte si kamarádů, nikdy nelžete, nekraďte (amnestie jen tak brzo nebude), nepijte neoznačené lihové nápoje, ať se uvidíme na Tour Kabát s Bigbandem. To vám přeje všech Salátů král - Pepe Kabát Vojtek

Autor: Kamil, kabat-fans.cz; 27.3.2013

  1. #Eliška Žroutová vzkazuje:
     
    AHOJ Pepo,děkuji ti za poslání fotek k mým 15tým narozeninám,které jsem oslavila 10.1.2015.Byl to nejhezčí dárek,který jsem kdy dostala.Jsem tvá největší fanynka a moje nejoblíbenější skupina je KABÁT.Ráda poslouchám písničky od KABÁTŮ a ještě z toho nového alba.Tvoje fanynka ELIŠKA.
  2. #Eliška Žroutová vzkazuje:
     
    Milí Pepo Vojtku děkuji ti za poslání fotek s věnováním.Byl to nejhezčí a nejúžasnější dárek k narozeninám,který jsem kdy dostala.
    Snad se někdy dostanu na tvůj úžasný koncert.
    Moc zdravím a přeju ti hodně vydařených koncertů.Tvoje největší fanynka ELIŠKA.