Festival s Kabátem v čele putuje Českem

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 2 243x

Putovní festival Pink Panther Fest 2005, nová atrakce na české scéně, se poprvé představí dnes v Brně na Masarykově okruhu. Hudební přehlídka, jejíž hvězdou je kapela Kabát, pak navštíví sedm dalších měst. První ročník české obdoby amerického Ozzfestu se uzavře 1. července v Havlíčkově Brodě. Festival připomíná továrnu, jejíž chod zajišťuje 350 lidí včetně pořadatelské služby. Již od čtvrtka staví pořadatelé v Brně pódium, které si co do rozměrů nezadá s monstrózní scénou Kabátu na turné Dole v dole.

Dominantu tvoří obrovské ventilátory, které budou spolu se světly a pyrotechnikou vytvářet zvláštní efekty. Pravidelné fotoreportáže z růstu scény přinášejí internetové stránky festivalu. "V tuhle chvíli nedokážeme odhadnout, kolik lidí přijde. Vše záleží na počasí," říká manažer a spoluorganizátor festivalu Radek Havlíček. Na travnatou plochu Masarykova okruhu se vejde až 20 000 diváků, vstupné přijde na 350 Kč. "Když na někoho padne na ploše únava, popřípadě mdloby, pohodlně si ustele na měkkém travnatém porostu. Z Mendlova náměstí je zajištěna pro účastníky koncertu bezplatná kyvadlová doprava. Dopravní podnik vypraví více než 60 autobusů," slibují pořadatelé.

Koncertní program začíná v 18 hodin a tato startovní doba platí i pro sedm dalších zastávek festivalu. Všechny mají pevný řád. Pauzy mezi interprety by neměly přesáhnout 10 až 15 minut. Skupiny Doga a Nevím stráví na pódiu 20 minut, půl hodiny dostala sestava Krucipüsk, kapela Škwor bude hrát 45 minut a Support Lesbiens necelou hodinu.

"Kabát odehraje plný koncert, tedy 90 minut," říká Havlíček. Vedle očekávaných hitů Colorado, Šaman, Pohoda či V pekle sudy válej, které prostě musí zaznít, si kapela připravila skladby, jež na předchozím turné neuváděla. Pink Panther Fest 2005 zamíří do míst, kde neprobíhá jiná významná přehlídka. "Nechceme jiným festivalům konkurovat, ale doplnit je," říkají pořadatelé.

Zdroj - idnes.cz; 21.5.2005