Možná nejsem tak dokonalej

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 2 966x

Pradědeček Maďar, děda z Moravy, babička a táta Slováci a máma od Prahy. To jsou rodinné kořeny Pepy Vojtka původem z Teplic.

Pradědeček Maďar, děda z Moravy, babička a táta Slováci a máma od Prahy. To jsou rodinné kořeny Pepy Vojtka původem z Teplic.

Zpěvák Pepa Vojtek (41) teď bydlí kousek za Prahou a je tam šťastný. Tvrdí, že s manželkou Libuškou i čtyři měsíce po svatbě prožívají líbánky. ,,Myslím, že když se dva lidi milují, tak můžou líbánky prožívat celej život." (Ale kam chodí Libuška venčit dogu Diega, to pro jistotu tají). Pepa už dávno není jen zpěvák skupiny Kabát s vyhraněnou obcí fanoušků. Je i hvězdou muzikálů. Čerstvě má za sebou i zkušenost s Golemem, kde zpívá hlavní postavu Vojtěcha. ,,Na konkurz nechodím. Vážně nemám chuť někomu dělat šaška. Na to jsem dost starej. Ale nabídka angažmá mě potěšila. Jednak je to další spolupráce s mým kamarádem Oldou Lichtenbergem (producent), ale zároveň je to první spolupráce s Karlem Svobodou. A pak Divadlo Hybernia má obrovský jeviště a v hledišti tisíc diváků. To je zase nová zkušenost."

Kde jsou ty časy, kdy Pepa Vojtek jako zarputilý rocker nakoukl do muzikálu. Bylo to v roce 1996. Měl rodinu, potřeboval peníze a chtěl zkusit něco nového. Každý den dojížděl z Teplic do Prahy. ,,Ze začátku jsem litoval, strašně se styděl, nadával si, že jsem do toho lezl. Ale nakonec se ukázalo, že někdy je dobrý vzít za kliku dveří, u nichž člověk vůbec netuší, co za nima je." vysvětluje zpěvák. ,,Nikdy jsem nechodil k žádnýmu učiteli zpěvu, abych neztratil přirozenej smysl vyjadřování. Nechci nudit nějakou umělou technikou teoretika, kterej si vylejvá mindrák na škole na žácích. Možná nejsem tak dokonalej, ale o to jde, nechci zpívat jako na klíček a kabátí fanoušci to berou." (Čerstvé 2. místo kapely v anketě Český slavík.)

Kdysi jako dorostenec válel Pepa fotbal za Teplice, a tak se nabízí spojení, že jeho pes Diego chytil jméno po Maradonovi: ,,Ale kdepak. Takovej fotbalovej fanatik nejsem," říká zpěvák. Španělské jméno dogy se teď ale náramně hodí k nové (už desáté) desce Kabátů s názvem Corrida. ,,Za to může Milan Špalek. Pořád jezdí někam do Španělska na ryby. A možná tam načichnul tomu jejich ,,maňánovýmu" stylu života, tak třeba i proto nám tahle deska trvala trochu dýl..."

Ukázka z jedné písničky místo novoročního P.F. 2007: No a co vítr, severní vítr, nemusí bejt rovnou krutej, a v týhle zemi na prameni panák dutej, přeju vám nervy pevný, jak železný dráty. Ať stojí při nás... všichni svatý.

Zdroj: časopis Glanc; 28.12.2006

Zde si můžete článek přečíst v původní verzi v PDF formátu. Kabat-fans.cz děkuje DJ Kabátovi za přepsání.

  1. #Nikola vzkazuje:
     
    kabati jsou nejlepšííííííííííííííííííííí