Děláme to pro lidi

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 2 150x

Zvítězili jste ve čtyřech kategoriích. Jaký je to pocit?

Já to neřeším, protože tyhle oficiality nemám moc rád. Jsem vždycky strašně nervózní a pak na pódiu blábolím nesmysly. Ani pořádně nevím, v jakých kategoriích jsme vyhráli. My jsme spíš na koncertování, to nás baví. U Akademie jsme dosud příliš nebodovali. Možná ale letos platilo pořekadlo "Hlas lidu, hlas boží".

Za více než patnáct let existence jste udělali obrovský kus práce. Z pivní kapely je skvělá mainstreamová formace. Mohlo tohle akademiky přesvědčit?

Asi ano. Mohla je o tom ale přesvědčit i délka naší existence a to, že se už dlouhou dobu držíme na špičce. Myslím, že je to dostatečný důkaz kvality Kabátu.

Vyhráli jste anketu Český slavík, nyní jste nejlepší skupinou i pro odborníky z Akademii populární hudby. Jakou máte další motivaci?

Neděláme to pro nějaké ceny, děláme to pro lidi. Oni chodí, žijou, bigbít se hraje a to je to největší ocenění. Sošky andělů jsou sice hezké, ale vyprodat sportovní halu je hezčí.

Co drží pět lidí z Kabátu tak dlouho pohromadě?

Kamarádství. To naše není o tom, že se budeme scházet každý den a plácat si po ramenou. Naše přátelství se utvrzuje tím, že se dlouho nevidíme a když se pak po půlroce sejdeme, dokážeme spolu být a řešit problémy. Akutní potíže řešíme po telefonu, není nutné být pořád spolu.

novinky.cz; 2.4.2004