Jde o to, aby se lidi bavili, říká Pepa Vojtek z Kabátu

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 1 962x

Kapelu Kabát po úspěchu s projektem Dole v dole letos nečeká žádné samostatné turné. Jako jeden z hlavních " taháků" se však skupina vydala na letošní Pink Panther Fest, který v polovině tohoto týdne rozbouřil i Olomouc. " Hrajeme staré písničky. Nemá cenu zkoušet na festivalu něco nového, co ještě nemají lidi naposlouchané," vyjádřil se zpěvák Kabátu Pepa Vojtek.

Podle jakého klíče volíte festivalový repertoár?

Nejlepší je vsadit na osvědčené hity, které publikum zná a může si je zazpívat. Není to tragédie, je to festival, jde o to, aby se lidi bavili.

Čím myslíte, že je Pink Panther Fest výjimečný?

Má docela dobré složení kapel, které fanoušek hned tak v jeden den neuvidí. Pořadatelé většinou podobný program rozstrkají do tří dnů, což je docela velký nápor na peníze, na psychiku a hlavně na uši. Tady lidi uvidí všechno pohromadě, za tři hodiny jdou domů a mají klid.

Splnilo loni turné Dole v dole vaše očekávání?

Myslím, že jsme dokázali lidem, že i česká kapela může udělat megakoncert podobně jako zahraniční hvězdy. Ty když přijedou, bývají vždycky vzývány jako bozi. Ukázali jsme, že je toho schopna i česká kapela v českých poměrech a že to není jen záležitost dolarů.

Jste spokojeni s DVD, které na turné vzniklo?

Mám pocit, že je to jedno z nejlepších hudebních DVD, které v zemi vyšlo. Atmosféra na koncertech byla výborná a měli jsme vše šikovně vymyšlené. Udělali jsme dobře, že jsme nešetřili na kamerách, tudíž bylo z čeho vybírat záběry. Měli jsme opravdu strašně moc materiálu.

Nehádali jste se, co do filmu zařadit a co ne?

Né, to my se vždycky dohodneme. Je nás naštěstí jenom pět. Žádná ponorka.

S novým albem nepočítáte?

Pokud se nám povede udělat nová deska teď v polovině roku, tak by mohla vyjít před Vánoci. Pokud ne, tak se nic neděje. Byli bychom sice rádi, ale čeká nás velká honička. Letíme na tři týdny do Ameriky a tam člověk nic nesloží, většinou jen kouká s otevřenou hubou. Ataky díky letním festivalům moc času není. Jestli to stihneme, příští rok by následovalo turné.

Autor: Simona Polcarová, Olomoucký den; 28.5.2005