Svatba bude bez reklamy

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 1 952x

Pepa a Sabina Laurinová

Pepa Vojtek

Chcete kluka, nebo holku?

Mně to je jedno, ale Sába asi nevydrží, dá si to zjistit a řekne mi to. A jméno? To je zatím naším tajemstvím. Dítě se má narodit koncem dubna. Sába je Beran, já Blíženec, tak to vychází mezi námi.

A co svatba?

Až se budeme chtít vzít, tak to uděláme, ale bez reklamy, bez velké slávy.

Co se vám na Sabině líbí?

Líbí se mi taková, jaká je. Umí se o sebe postarat. Také si umí ze sebe dělat srandu, to je u žen vzácné.

Kdy jste si jí poprvé všiml?

V televizním zpracování hry Franty Ringo Čecha Dívčí válka. Říkal jsem si, že je pěkná - a tím to skončilo.

Kdy tedy přeskočila jiskra?

Potkali jsme se při natáčení pořadu Novoty, kde jsme hráli s kapelou a Sába tam zpívala. Bylo to v květnu a v roce, kdy začínal Hamlet. Tehdy jsem ještě nevěděl, že budu v tomto muzikálu zpívat. Pak jsem tu nabídku dostal a viděl jsem Sábu na zkouškách.

Co vaše první rodina?

Ženil jsem se mladý, bylo mi 21 let, a po třinácti letech jsme se rozvedli. Někdo si myslí, že to bylo kvůli Sábě, ale to není pravda. Rozešli jsme se po vzájemné dohodě.

Jak často syna navštěvujete?

Snažím se, abych Pepu viděl co nejčastěji. Když mám volno, jedu za ním.

Jaký jste byl jako kluk?

Vyrůstal jsem ve sportovním prostředí. Můj otec byl a dodnes je veliký sportsman, hrál fotbal, a já, jakmile jsem se udržel na nohou, jsem chodil s ním. Od šesti jsem hrál závodně za Sklo Union Teplice. Největší vliv na mě ale měla máma, šla na mě vždycky po dobrém. Výprask jsem dostal jenom jednou, když jsem rozbil okna u garáží nemocnice. Táta to musel zasklít. A až na menší bitky se ségrou Janou byla pohoda.

Jak jste se vůbec dostal k hudbě?

Až na vojně. Do svých osmnácti jsem sportoval, pak mě povolali. Na vojně jsem potkal Tomáše Krulicha, to je kabátí kytarista. Domluvili jsme se a tak začalo moje účinkování ve skupině Kabát. Pak díky Danovi Landovi, který si mě vybral do svého muzikálu Krysař, jsem se dostal k muzikálům.

Při zpívání se nijak nešetříte. Nebojíte se o hlas?

Hlasivky jsou sval. A ten když trénujete, zesílí a tím se stává více odolný. I když! Před týdnem jsme byli s kapelou na Slovensku a měli jsme během osmi dnů šest koncertů. Na každém zpívám asi třicet písniček a to je docela ťkládaŤ. Přijel jsem ochraptělý a píchalo mě v krku. V Divadle Kalich se připravuje obnovení muzikálu Krysař. Tak jsem měl strach, abych mohl zkoušet. Okamžitě jsem běžel na foniatrii a doktor řekl, že mám hlasivky čisté. Prý to byl nějaký aftík a ten už je pryč. Takže se nebojím.

A bojíte se vůbec něčeho?

Asi nejvíc lidí. Lidská zloba a závist, to je to jediné, co vám může ublížit.

Co vás baví kromě muziky?

Film a divadlo. Večer tříkrálový v ABC, kde hraje Sába, jsem viděl mockrát. Strašně rád sleduju herce na pódiu, to mě opravdu baví.

Kde strávíte Vánoce a Silvestra?

Na Silvestra se podíváme do jednoho pražského divadla na představení a potom ho oslavíme v klidu s přáteli. Druhého ledna odjíždíme do Špindlu. A Vánoce? Na Štědrý den budeme v Praze s rodiči Sáby, 25. prosince objedeme příbuzné a 26. prosince vyrazíme do Teplic.

Zdroj - Blesk; 9.12.2001