Těším se, že budu zlej!

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 1 896x

K muzikálu sice přišel frontman skupiny Kabát jako slepý k houslým, ale daří se mu v něm. Hrál v Hamletovi i Krysařovi a teď se chystá na roli otce Inchofera v novém muzikálu Galileo.

Neutahují si z tebe kvůli tomu, že zpíváš v muzikálech, spoluhráči z Kabátu?

Já si myslím, že třeba Hamlet je snem asi všech herců, a když se k tomu dostanu já, úplně jako slepej k houslým ... Ale na druhou stranu můžu říct, hrál jsme Hamleta! I když na to někdo bude koukat jako trubka, je to tak. A kluci? Kabát je bigbítová, nebo chce-li někdo hardrocková kapela. To, co dělám ve svém volném čase, je možná ku prospěchu věci, protože jak se říká, sejde z očí, sejde z mysli. Myslím, že kluci to, že se o mně mluví, berou jako přínos. A když už se mluví o mně, tak já vždycky mluvím o Kabátu. Na jednu stranu je to jako reklamní akce. Trošku. Na druhou stranu mi to pomáhá udržet hlasivky v kondici.

Jaké máte s Kabátem plány?

Nedávno jsme byli v Americe, kde jsme měli sedm koncertů po celých státech. Teď se připravujeme na novou desku, která by měla vyjít na jaře nebo v létě. Před Vánocemi jsme vydali DVD, na kterém je záznam z koncertu Go Satane Go a všechny videoklipy. Myslí si, že to bude hezký dárek, a že se vyplatí, protože Kabát není až tak hraný v médiích a ty klipy někdo třeba ani neviděl všechny. Já sám jsem se na něj těšil, protože některé klipy jsou třeba deset let staré. Rád se podívám na to, jak jsme byli mladí a hezcí (smích). A naší bestofky se už prodalo přes 60 000 kusů, což je dvakrát platinová deska.

Zpátky do muzikálu: v Galileovi budeš hrát otce Inchofera. Jaký máš vztah k církvi?

Já nejsem věřící člověk - co se církve týče. Myslí, že ve jménu Boha a ve jménu kříže se udělalo na celým světě hodně zlýho. Věřím v člověka, protože on jako takový je vykonavatelem všeho, co se na zemi děje, ať dobrého či zlého, a taky na to, na co si můžu sáhnout. Jsem realista.

Máš s tou postavou něco společného?

Možná zarputilost, s kterou si jde za svým. Člověk by měl mít nějaký cíl. Protože pak je to jako v mlze - neví, kam se má otočit, kam jít. Mít takový světýlko je dobrý.

Vzpomeneš si na nějakou nepříjemnou příhodu z vystoupení? Třeba jsi zapomněl text ...

Tak to se stává běžně. A vždycky je lepší a vtipnější, když se to stane někomu jinému (smích). Když to pak člověk pozná na vlastní kůži, nejenže se v tu ránu orosí studeným potem, ale je rozklepaný ještě půl hodiny. Stalo se toho hodně, a třeba to ani není teď vtipné. Nerad bych někoho pomlouval a sebe samozřejmě neshodím (smích).

To není shazování, máš prostě smysl pro humor ...

Já vím, dělám si srandu. Já jsem si jednou, aby mě neškrábalo v krku, vzal moc kodeinu, který hodně uklidňuje. Koukal jsem si v klidu do stropu a pak jsem zjistil, že jsem propás dvě věty z duetu se Sabinou. Ta na mě koukala s otevřenou pusou, co dělám, a já byl úplně v klidu a vůbec jsem nereagoval. Nic se nemá přehánět ...

Na co se v té budoucí roli nejvíc těšíš?

Že konečně nehraju až takového klaďáka.

Tobě se líbí být zlý?

Nejsem zlý! Ale nejsem takový klaďák a kliďák, který by se culil někde v koutě a okouzloval přítomné dámy svou sexy postavou a odbarvenou hlavou. Jsem rád, že jsem tu roli dostal. To ještě uvidíte! (smích)

Zdroj - Popcorn, leden 2003