Kabát pod těžkým diktátem O2

  • Zdeněk
  • Ostatní články
  • 17 560x

Nedá mi nereagovat na článek Kapela Kabát má u O2 svůj vlastní telefon, na který dal v diskuzi odkaz Duri SR. Je smutné sledovat vývoj kdysi nekompromisní kapely, která vždy brala vše s nadhledem, jak se proměňuje stále více a více do podoby komerční kapely, která je pod těžkým diktátem svého sponzora O2.

Nedá mi nereagovat na článek Kapela Kabát má u O2 svůj vlastní telefon, na který dal v diskuzi odkaz Duri SR. Je smutné sledovat vývoj kdysi nekompromisní kapely, která vždy brala vše s nadhledem, jak se proměňuje stále více a více do podoby komerční kapely, která je pod těžkým diktátem svého sponzora O2. Vše započalo loňským květnem, kdy kapela šla šaškovat na křest O2 arény. Svůj postoj zdůvodňovala tím, že v Praze by v roce 2008 nehrála a tudíž tuto nabídku přijala z výše uvedeného důvodu. S odstupem času se tomuto tvrzení dá pousmát. To nemluvím o tom, že již tehdy kapela zaprodala svou duši O2 tím, že během úvodní písně se vypustilo mnoho nafukovacích balónků a podle ohlasů, které jsem měl, určitou dobu na kapelu vůbec nebylo moc dobře vidět. Toto bych čekal u koncertu typu Superstar, ale nikoliv na koncertě rockové kapely.

Druhý díl příběhu pokračoval v dubnu 2009, kdy předběžně probíhaly registrace vstupenek na zářijový koncert na Vypichu pouze zákazníkům této značky. Nevím, jak ostatním, ale mě osobně přijde dosti ubohé, aby kapela rozdělovala své fanoušky a někteří měli přístup ke vstupenkám dříve, než ostatní.

Dnes když jsem otevřel diskuzi na webu, chvilku jsem nevěřícně koukal, jak Kabát má svůj nový super telefon. Pak se tomu nedalo nic než jen zasmát. Chápu, že O2 z toho chce vytřískat co nejvíce peněz a proto se rozhodla pro tento krok. Navíc, aby ještě uměle vyvolala poptávku, zdůrazní, že se jedná o limitovanou sérii a tudíž je třeba si hodně rychle pospíšit pro nový super telefon Kabát, aby se náhodou nevyprodal. Navíc O2 má tak rádo fanoušky kapely, kterou jistě štědře sponzoruje a proto nabídne, že kdo si tento mobilní telefon koupí, bude si moci zcela ZDARMA stáhnout tapety s motivem kapely. Zdarma? Ale kdeže!!! Ano, tapetku sice budete mít zdarma, ale o placení přenesených dat se společnost ani v nejmenším nezmíní. O2 má opravdu skvěle propracovaný marketing. Na druhou stranu čemu se divit, když tato společnost parazituje i na lidském neštěstí, např. v poslední době povodně (dárcovské SMS).

Ještě pořád si myslíte, že Kabát je nad věcí a dělá vše, jen co sami chtějí? Bejvávalo… Jak se říká: „Kdo platí, ten rozhoduje.“ Jen se divím, že nikdo ze skupiny nevyužívá služeb svého sponzora…

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz; 6.8.2009

  1. #Studeňák vzkazuje:
     
    Jo Kabáti dřív se je zbožnoval teď mám nejradši první 2 alba a demo. Byl jsem na nich 4x a nikdy nic z těchto alb nezahráli pokud nepočítám žízen. Možná proto že se z nich stali zazobanci které na těchto albech tak kritizovali. Na megakoncert se nechystam tak pak dejte vědět jestli neco z tědle alb hráli a jestli ne tak už se asi na ně nikdy chystat nebudu. Chtěl bych slyšet aspoň jednou naživo Má ji motorovou nebo Chlap co řval ikdyž starej thrash od Kabátů by asi discofilové co tam choděj nevydejchali.
  2. #Jirka Studený vzkazuje:
     
    Lidičky zlatí, tohle bude megakoncert se vším všudy a né festiválek na vesnici za požární zbrojnicí. Jenom podium a hlavně zvuk stojí nehoráznej balík a pokud neni silnej sponzor nelze o tom vůbec přemýšlet. Buďme rádi, že se sponzor našel, samozřejmě za to něco chce a to neni o Kabátech, ale dobou. Pokud by si někdo troufnul udělat koncert na svý triko, lupen by stál 2000kč. Buďme rádi za ty čtyři stovky a neřešme něco co stejně nevyřešíme.
  3. #Zed vzkazuje:
     
    Je to od kapely velmi nestandardní postup, který se mi také nelíbí. Na všech tour za posledních 10 let jsem byl, ale na megakoncert se vykašlu...
  4. #Marthus vzkazuje:
     
    Souhlasím,opravdu geniální článek...
  5. #Milan Urban vzkazuje:
     
    A argument, že lístky pro „ne02“ zákazníky nejsou k dostání je k smíchu. Dnes, téměř 3 měsíce po ukončení rezervace pro zákazníky O2, je lístků dost do všech sekcí a koupit si je může každý. Někdo psal o Arakainech na „nekomerčnosti“ – fakt si myslíte, že by udělali takový megakoncert bez silného partnera? Kolik by stál a kolik by přišlo lidí? Hergot a co je to "komerční"? A limitovaná série mobilů od O2? No a co? Buď jsem fakt fanda a mám o něj zájem ať je odkohokoliv, nebo ho nechci a kupovat ho nebudu. Proč bych měl ale nadávat na kapelu a O2? Vlastně vím - závist úspěchu. A to se u nás, kde jsme schopni prodat republiku za blbejch 30 Kč, neodpouští…
  6. #Milan Urban vzkazuje:
     
    Předesílám, že nejsem zákazník 02, ale už nemůžu z těhle žvástů o komerčnosti. Poslední dobou kdo je u nás oblíbený a úspěšný, je komerční. Úspěch se neodpouští a závist je veliká. Víte vůbec vy kritici, co je to uspořádat takový koncert? Kolik stojí jenom pódium, aparatura, dovežená tribuna, pronájem prostoru, technické a sociální zázemí atd? Kolik by asi stál lupen bez 02? Zase byste jenom nadávali kdyby lístky stály od 2000 Kč výše. A že je to O2? No a co? Klidně ať je to T-mobile, Vodafone, Ufon, ČEZ, Persil, Škoda, Always nebo kdokoliv jinej, mě je to jedno, budu rád za tento koncert se super cenou…
  7. #Jan Urbánek vzkazuje:
     
    Já se jen přidávám k článku. Kabáty mám rád nadevše, ale co se týká vstupenek, sám jsem měl docela problém sehnat někoho s paušálem, kdo mi zajistí vstupenky... Navíc když přejdete k O2, tak máte nějakou výraznou slevu na vstupenky, ale ne, peníze Vám nedají, je to v rámci služeb...Což nikde neuvádějí. Uvidíme tedy jak to celé dopadne...
  8. #gibon vzkazuje:
     
    Docela by mě zajímalo, ti co tady voláte proč brali O2 jako sponzora, jestli by se vám líbili ceny lístků 990 a 1450 (odhad) místo ninějších 390 a 550. Oni si je neberou aby něco propagovali, ale aby lidi nemuseli tolik platit. Kabát tu byl je a vždycky bude pro lidi, ale český národ vždycky musí rejt!!!
  9. #Jaguška vzkazuje:
     
    V první části jsem psala,že mám pocit,že bez sponzorů to nejde.A co by to bylo za sponzora,který by nemyslel i na svůj prospěch? Pamatuju Kabáty,když ještě hrávali na Barče... Tak tam by mohli mít někoho menšího než O2. Ale to by asi Kabáti nebyli tam kde dnes jsou. Pokud hrají a mají klidné spaní, tak proč ne? Sama nejsem klient O2 a ani nebudu, u nás v "HorníDolní" (ač v Praze) se jaksi "nechytá" :-). Hezké dny
  10. #Lucy vzkazuje:
     
    určitě souhlasím s tím, že megální propagaci O2 bych oželila, ale na druhou stranu co se s tim zabejvat, ztráta času - těšíme se na kalbu a bezva hudbu, když mi nebudou dávat O2 trička jako povinnou výbavu tak mi to neva, z něčeho žít musej :-) berme to sportovně a ty dvě sim karty co mam v šupliku mi nezabráněj si to užít!
  11. #Jaguška vzkazuje:
     
    Mobil nepotřebuju a vše kolem toho je čistě na mém rozhodnutí. Do ničeho mě nenutí, k ničemu nepřemlouvají... SIM, kterou jsem k lupenu dostala někomu daruju a je "po ptákách". Koneckonců kritizovat umíme, to jo. Pokud máte pro Kabáty lepšího sponzora, tak jim ho "dohoďte", třeba Vám z toho taky něco kápne... Přečtěte si na jejich stránkách, co vše obnáší pořádání koncertu. Třeba nějakého potencionálního sponzora ukecáte... S přáním hezkých dnů fanynka Guns n' Roses Jaguše
    1. #LivingLegend vzkazuje:
       
      ja jsem tu simku ani nedostal prej nejdriv musim zaplatit 300 aby mi ji mohli dat a to clovek najednou kupoval 6lupeni
      1. #Jaguška vzkazuje:
         
        Tak teď jsem zmatená jak lesní včela. Já kupovala 3 lístky za 550Kč a dostala 3 SIM. Které mi k ničemu nejsou, protože všichni 3 jsme u TM už přes 10let a naprosto nám to vyhovuje. Nepochopila jsem, proč bylo potřeba být u operátora O2 při koupi vstupenek. To snad jen ze začátku,ne? To mi asi uniklo, mám lístky týden a prý ještě jsou (pravda, v Praze)....
      2. #Jaguška vzkazuje:
         
        ALE! Ač příspěvek neobsahoval: Urážlivé, nesmyslné, reklamní, nezákonné, pohoršující, či s tématem článku nesouvisející příspěvky, POUZE zkratku mého mobilního operátora, neprošel cenzurou... a tím tady končím. Víc nenapíšu, aby nevymazali i toto málo... Hezké dny všem a na KABÁTECH na viděnou :-)
        1. #Kamil - kabat-fans.cz vzkazuje:
           
          Ahoj Jaguško, pokud není vzkaz vulgární, tak jej normálně schválíme. Systém je nastaven tak, že vzkaz fanouška dojde do vzkazníku, kde jej přečteme a zaškrtneme schválit či neschválit. Je to o tom, že třeba pokud nikdo neklikne na komentáře v systému třeba měsíc, tak to prostě měsíc není schváleno či neschváleno, a proto je tvá reakce na cenzuru zbytečná. Bylo to v důsledku toho, že nikdo z webmasterů prostě nějakou dobu neotevřel sekci Komentáře a neschválil příspěvky.
  12. #Mario vzkazuje:
     
    Kritizovat kapelu za to, že se během úvodní písně vypustilo mnoho nafukovacích balónků je směšný. Pochybuju, že to někdo z kapely chtěl.
  13. #Tomáš vzkazuje:
     
    Nevím co tady všichni nadáváte. Vy si myslíte,že by vůbec celý ten megakoncert mohl být bez silného sponzora zrealizovatelný???A to že z toho chce sponzor pro sebe získat co nejvíc je samožřejmý,bez toho by to přece nedělal.Chápu Slovenské fanoušky, že přístup k lístkům je pro ně obtížný, ale zase na druhou stranu u Vás Kabáti hráli alespoň na festu. My máme jen megakoncert a myslim si, že pro nikoho není problém oslovit kamaráda, známeho, či kolegu který má O2, aby mu lístek přes svoje číslo zarezervoval a navíc lístky do všech sektorů jsou pořád v prodeji a je jich dostatek.
  14. #otas vzkazuje:
     
    Věčně nám z cizejch zadků boty koukaj ven,
    ještě se ukloníme než tam zalezem.
    Možná, že je tam teplo, ale hlavně smrad,
    já už se nechci klanět, já chci rovně stát.
  15. #otas vzkazuje:
     
    Jo to bejvaly časy. Když si ještě z eurotelu (dnes O2) dělali kabáti srandu v písničce GO satane GO.
    Jsem zvědavej jestli jí na koncertě zahrajou, i když dnes už to tak nevyzní jako před pár lety, kdy eurotel krmil reklamou go ježíšku go.
  16. #šerminator vzkazuje:
     
    jojo ja to uz daaavno rikal ze jsou komercni kapela. a utvrdilo me to este vic pote co jsem poznal kapelu menem arakain. jsem si rikal jaktoze o nich neni nikde slyset? jakto ze je neznam? zato kabati jsou vsude, jen doufam nebo si sipse preju aby todle blaznovstvi skocilo onim zminovanym koncertem na vypichu. pote jak vsude vyhlasujou by se chteli "uskromnit"
  17. #kolba vzkazuje:
     
    Se všemi souhlasím. Koncert v O2 aréně byl se vstupem zdarma a pro dobrou věc,v tomto případě se to musí brát s nadhledem.Ale teď už mi to taky přijde přehnaný.Je jasný, že bez velkýho sponzora, jak tu zmiňuje Markwy, by to nešlo.Ale přijde mi,že ten kolotoč kolem O2 už je za hranicí,aby upřednostňovali O2 zákazníky při předprodeji vstupenek,načež na ostatní fandy by vstupenky ani nemusely vystačit.Komu to O2 cpe - ke každý vstupence SIMka zdarma vo to jim nikdo nestojí a s tím mobilem se taky pěkně zaprodali.Kabáti jsou přece hlavním strůjcem akce, tak by neměli sebou nechat takhle manipulovat a něco si taky prosadit.Na takovýhle koncert bych měl po chuti jít, bůh ví jakej trapas tam ještě bude od sponzora připravenej. Jsem zvědav jak dopadnou ty koncerty v českých hospodách a malých prostorách, jak se tady o nich zhruba před půl rokem zmiňují.
  18. #Rocker007 vzkazuje:
     
    Mimochodem... když už tady píšete od diktátu O2... schvalovat příspěvky není forma diktátu???
  19. #Rocker007 vzkazuje:
     
    Přátelé... vy jste zjistili až teď, že vychází limitovaná edice mobilů s logem Kabát?? Tomu říkám fanouškovské stránky....
  20. #Markwy vzkazuje:
     
    Je to tak, Nokia 6300 Kábát edition mě už docela zarazila, nicméně je důležité si uvědomit, že O2 jako hlavní sponzor sype do koncertů Kabátů spoustu peněz (Koncert v O2 aréně byl zadarmo, to by za jiných podmínek bylo absolutně nemyslitelné) a letošní koncert by (alespoň v takovémto rozsahu) bez účasti O2 ani nevznikl... Nechci tady propagovat O2, ale ať to je jakkoliv tristní, je nutné to považovat za nutné zlo.
    1. #LivingLegend vzkazuje:
       
      Si delas pr**l dit na koncert v saska arene 08 se dostali pouze majitele o2 takze zadarmo asi tezko prokazdeho zejo?
  21. #wosma vzkazuje:
     
    ... nez s autorem souhlasit.. Nic vic psat nemusim. Ale na ten koncert se tesim, lupen mam..
  22. #Mirek vzkazuje:
     
    Zdenku parádně shrnutá a vystižená situace, která kolem kapely už delší dobu je... nezbývá mi nic jiného než souhlasit
  23. #Duri SR vzkazuje:
     
    aj ja sa pridavam. je to skoda.cela ta vec s O2.kapela ako keby tym stratila svoju staru,pravu tvar a uz to nieje to co niekedy...a najviac ma na tom sere ze sa ako fanusik zo slovenska nemozem dostat ku listku, tak ako fans z ceska...na ten koncert naozaj chcem ist ale sposob akym sa mam dostat k listu ma aj ciastocne odradza...
  24. #DJ Kabát vzkazuje:
     
    Zdenku pod tenhle článek se ti souhlasně podepisuju.