Třinec - Noc plná hvězd 2003

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 467x

Letošní ročník NPH byl ve znamení kapel z ČR, SR, Polska a jedné rockové hvězdy z Německa (Doro). Bylo taky plné očekávání, zda předčí konkurenční boj s nově vzniklým festivalem Masters of rock, který se konal ve Vizovicích (okr. Zlín). Hvězdné kapely jako Kabát, Harlej, Arakain, Root, Krabathor a další neméně slavné skupiny přilákaly do Třince 17 000 rockerů. Než shrnu vystoupení Kabátů, ještě bych se chtěl stručně pozastavit nad celým festivalem.

Začalo se tradičně v pátek v 15:00. A scénu odstartovali R.E.T. Scénu B Koka. Letos byly scény velmi vyvážené, neboť obě byly téměř neustále zaplněny, jelikož nabízely jak už ověřené rockové stálice, tak i začínající a amatérské kapely. Za zmínku stojí uvézt např. slovenské Digitus in Recto, redblackovské Dark Gamballe a Endless, a dále Dying Passion (skvělé ukončení festivalu), Power 5 nebo Salamandra a Shaark.

Scéna A byla ve znamení např. Tři sestry (Fanánek se svou protézou se znakem kapely), Alkehol (a jejich pivní rock), Arakain (s Petrem Kolářem jim to fakt sedí), Škwor (a jejich velmi našlapaná hudba, včetně novinek z připravovaného alba), Debustrol (ve třech to do nás sypaly hned po ránu - supr kultovka), Doga (Izzy a jeho grupa představili i 2 nové songy), Krabathor (death pro naše kedlubny), Iné kafé (a holky šílí), Harlej a Root (společně na pódiu - zajímavá kombinace), Doro (překvapení se nekonalo), Grizzly (začínají vzkvétat), Citron (zklamání) a v neposlední řadě teplické kvinteto Kabát.

Co se týká samotného koncertu Kabátů, ten proběhl v poklidu a pohodě, jak ho známe u Kabátů. Nechyběly známé hity (Starej bar, Moderní děvče, Pohoda, Óda na konopí a další). Zakončovalo se téměř tradičně Žízní. Jednalo se o průměrný koncert, protože jak víme, Kabáti připravují podzimní turné, na které šetří síly.

Abych shrnul letošní 11.roční NPH:
:: opět mě utvrdil v tom, že příští ro(c)k tento svátek hudby navštívím opět
:: skvělí lidé kolem
:: tradičně všichni chtějí co nejvíce z vás vytahat peníze (pivo 10° za 19,-Kč a ještě podmírák - to mě štvalo, ale co se dalo dělat že?). A to Vám ještě vždycky řekli, že nemají korunu zpátky, takže pivo za 20 Kč! (Pozn. Honza Bobčík - skwor.cz)
:: super kapely (překvapením byly Digitus in Recto, Dying Passion nebo Dark Gamballe)
:: kemp plný srandy a dobré nálady
:: setkání se s lidmi z hudební branže
:: vše odpovídalo časovému harmonogramu
:: pivo teklo proudem
:: skvělé uzené rybičky ve VIP stanech

Autor: Kamil, kabat-fans.cz; 1.7.2003