Pink Panther Fest 2005 Brno - 21.5.2005 - Kabáti na festivalu sázeli staré hity

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 301x

Putovní Pink Panther Festival odstartoval svou pouť po osmi moravských a českých městech v sobotu na brněnském Masarykově okruhu. Zlatým hřebem šestihodinového programu, v jehož rámci se představilo šest rockových kapel, byla skupina Kabát. Koncert, na který se přišlo podívat šest tisíc lidí, odpálila skupina Doga. Za ní následovala rarita - skupina Nevím má tři členy, jejichž věkový průměr je jedenáct let. Fanouškům to však nijak nevadilo a mladý rockový dorost je dokázal strhnout.

Po závanu mládí přišla řada na kapely Škwor a Krucipüsk a po nich převzala pódium skupina Support Lesbiens. "Je pravda, že se stylově trochu vymykají, ale své fanoušky si tady našli," připustil pořadatel Jaromír Janáček. Bouřlivý potlesk publika mu dal zcela za pravdu. Po netradiční vsuvce v podobě ohňostroje, který zahájil tradiční brněnskou ohňostrojovou přehlídku Ignis Brunensis, se do "práce" pustili ti, na které tisícihlavý dav trpělivě čekal.

Kabáti vběhli na pódium nabití energií a své fanoušky rozezpívali už první písní Dole v dole. "Budou hrát samé staré pecky," avizoval pořadatel Janáček a klasici českého rocku se opravdu činili. Ve smrtícím tempu sázeli jeden hit za druhým, což fanoušci kvitovali s nadšením. Po čtyřiadvaceti kouscích, mezi nimiž nechyběly ani Děvky, ty to znaj, Na sever či Kalamity Jane, kotel pod hledištěm neúprosně vyžadoval přídavek.

Kabáti s chutí přidali ještě čtyři songy a pak už se definitivně odporoučeli. Frontman kapely Josef Vojtek nešetřil chválou na brněnské publikum. Další štací Pink Panther Festu je Olomouc, kde kapely ve stejném složení vystoupí už ve středu. Přes Vizovice, Ostravu, Hradec Králové a Plzeň pak dorazí do Prahy, kde vystoupí 23. června na stadionu v Edenu. Festivalová šňůra skončí první červencový den v Havlíčkově Brodě.

"Je to netradiční akce, protože dosud byl zvyk dělat turné koncertů nebo kapel, nikoli festivalů," tvrdí organizátor brněnského koncertu Janáček a dodává: "Jestli se nám bude dařit, festival se bude konat každé dva roky."

V sekci fotogaleriesi můžete prohlédnout fotky z této akce.

Zdroj - idnes.cz; 22.5.2005