Turné 2003 - Praha - 12.11.2003

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 2 534x

Ve 14:00 nasedám na plzeňském autobusovém nádraží na autobus a odjíždím směrem Praha - do metropole, kde večer v T-Mobile Aréně (která mimochodem byla stejně jako všechny koncerty předem beznadějně vyprodaná) vyvrcholí monstrózní Kabátí turné. V 15:00 už stojím na Zličíně a čekám na metro. Za další půl hodinku se již nacházím u příbuzných, kde vypiju kávu a několik panáků a jede se do T-Mobile Arény.

Kolem 17:45 již netrpělivě přešlapuji u vchodu a čekám, až se otevřou brány arény. Za několik minut se ocitám u vchodu, kde při vstupu fasuju časopis Rockshock a jsem vevnitř. Zajdu na nezbytnou klobásku a zaujímám svoje místo. Začátek byl stanoven na 19:00, ale první předkapela Škwor začíná hrát až v 19:25. Ale nevadí, hoši naběhli na pódium a začala pravá a nefalšovaná show. Od prvních tónů bylo poznat, že Škwor je doma - lidi reagovali naprosto fantasticky. Na rovinu řeknu, že co Škwor předvádí je něco naprosto úžasného. Budu se opakovat, ale nedá mi to - tato čtyřčlenná parta má před sebou velkou budoucnost. Svůj blok zakončili hitem Mý slzy neuvidíš. Za několik málo okamžiku nastoupila Doga, které oproti plzeňskému koncertu ze svého vystoupení vyhodila dvě písničky a jednu přidala. Celkově zahráli 7 songů.

Po nezbytných úpravách na pódiu se aréna zahalila do tmy a z reproduktorů se linulo intro Mayrau, při kterém se přivezly Hurvajsovo Sonory. Hurvajs vběhl na pódium jako první a po něm zbytek kapely. Playlist byl složen z písní, které se na fanoušky doslova valí a proto koncert odsejpal až neuvěřitelně rychle. Když tento koncert srovnám s plzeňským, tak bych srovnával téměř nesrovnatelné. Tento koncert byl o 100% lepší. Zažil jsem již hodně koncertů a tento byl jeden z nejlepších. Nikdo se na pódiu nešetřil a na výsledku to bylo hodně znát. Ale to se již základní část koncertu blíží ke konci a celá aréna jednohlasně křičí - Denně vožralej, denně vožralej ... Ano, hrála se písnička s názvem Moderní děvče. Po menším vyvolávání se Kabáti vrací a Pepa drží v ruce novou desku Dole v dole. Oznamuje nám, že se jí již prodalo přes 70 000 tisíc. Album se křtilo na každém koncertu v rámci Kabát turné 2003 a od posledního křtu dělilo album už jen pár sekund. Na pódium přichází jeden ze členů Žlutého psa. Album polévá pivem a hází do davu. V tom už ale začíná hitovka Na sever. V první fázi přídavků Kabáti zahrají 3 písničky, které zakončují Šamanem. Tuto písničky Pepa věnuje Richardu Tesaříkovi a Richardu Kybicovi, kteří již bohužel nejsou mezi námi. Poté opět následuje další pauza. Kabát ještě přidává 3 písničky. Všichni si sborově zazpíváme žízeň a ja jaj a je konec. A nejen konec koncertu, ale celého turné.

Ještě mi nedá, abych se nezmínil o zvuku, který byl naprosto skvělý. Dokonce i předkapely měly výborný zvuk, což zase není až tak obvyklé. Zbývá ještě poslední informace - tento koncert byl zaznamenán a měl by vyjít na DVD.

Playlist: Mayrau - Dole v dole - V pekle sudy válej - Pohoda - Bruce Willis - Mám obě ruce levý - Stará Lou - Víte jak to bolí - Balada o špinavej fuseklích - Frau Vogelrauch - Kanibal Hanibal - Kdo si nechce hubu spálit - Bum bum tequilla - Wonder - Pohromy - Go satane go - Opilci v dějinách - Jabadabadů - Porcelánový prasata - Bára - Všechno bude jako dřív - Tak teda pojď - Moderní děvče

Přídavky: Na sever, Colorado, Šaman

Přídavky č.2 : Láďa, Starej bar, Žízeň

V sekci fotogalerie si můžete prohlédnout fotky z této akce.

Autor: Zdeněk, kabat-fans.cz; 14.11.2003