Turné 2003 - Teplice - 27.10.2003, Praha 12.11.2003

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 1 827x

Z Teplic jsem měla před koncíkem pocit, že to bude pořádnej nářez když hrajou doma a taky sem se nezklamala, bylo to jak jinak než super. Akorát mi přišlo že to měli až tak moc nahlas. že slovům nebylo rozumět a až moc to trhalo uši. Publikum dobrý akorát mi bylo líto Škworů, protože když chtěli aby fanoušci zpívali s něma, tak celá hala byla ticho protože nikdo tomu textu nerozuměl. Kabáti měli lepší zvuk, ale taky to nebylo ono, protože Pepe něco říkal a v tu chvíli mikrofon začal pískat, že jsme si zacpali uši. Pak na zvukaře kvůli tomu naběhl Milan protože měl taky nákej problém a to samý i Hurvajz. No jakmile Kabáti začali hrát úvodní písničku tak se celá hala mohla zbláznit včetně mě. Bylo to super 2 hodiny skákat v kotli a pěkně si vyřvat hlasivky. A to mě to ještě čekalo v Praze.

Praha a Teplice nelze srovnávat. Praha byla jak je zvykem dost dobrá. O 100 % lepší zvuk, reakce na Škwory a celková atmosféra. Ten kdo tam byl tak tomu nemusím nic říkat prostě nesrovnatelný. Kluci byli veselí a ve svým živlu. Pepa měl dobrý komentáře. Co se mi líbilo a bylo to od nich moc pěkný, že věnovali písničku Šaman V.Tesaříkovi a R.Kybicovi kteří už mezi námi bohužel nejsou. Četla jsem někde na stránkách, že jinde to neudělali jenom v Praze a publikum je odvděčilo ohromným potleskem. Stejně kapela má k týhle písničce zvláštní až možná citový vztah mi přijde a většina Milanových textů je nedoceněná od nás fanoušků. Jinak si Pepa krapet nepatrně upravoval texty, takže se nedá mluvit o tom, že by zpíval z playbacku i když dost lidí si to myslí, ale to se pak jedině musej pořádně zaposlouchat do hlasu a do slov aby věděly že to playback nebyl!!! Měli i světlý chvilky když Pepa zpíval úplně buď jinou sloku z jiný písničky a nebo úplně jiný slova, ale to bylo fakt krátce třeba si toho ani většina nestihla všimnout.

Když jsem se koukla za sebe tak mě zamrazilo, protože takovejch lidí co tam bylo, to se musí vidět. Ovšem co mě dokázalo vytočit bylo když přede mnou stály dvě holky... no matka s dcerou a ty se za celou dobu nehly!!! Ani když hrála Doga, Škwor nebo Kabáti tak se prostě nehly. Nevim co se maj co cpát do kotle když skoro všichni skáčete a oni tam stojej jak když čekaj na metro! Takže to by bylo takový moje shrnutí těchto dvou koncíků. Už se těším na jarní turné.

Mayrau, Dole v dole, V pekle sudy válej, Pohoda, Bruce Willis, Mám obě ruce levý, Stará Lou, Víte jak to bolí, Balada o špinavejch fuseklích, Frau Vogelrauch, Kanibal Hanibal, Kdo si nechce hubu spálit, Bum bum tequilla, Wonder, Pohromy, Go satane go, Opilci v dějinách, Starej bar, Jabadabadů, Porcelánový prasata, Bára, Všechno bude jako dřív, Tak teda pojď, Moderní děvče, Na sever, Colorado, Šaman, Láďa, Žízeň

Autor: Renata Chválová; 15.11.2003