Turné 2003 - Zlín - 17.10.2003

  • Zdeněk
  • Reportáže
  • 1 888x

Na Novestu do Zlína jsme dojeli asi tak o půl šesté. Koncert měl začínat v sedm. Od šesti hodin jsme stáli v první řadě (což jsem se dost divil) a hala se teprve začínala zaplňovat. Před pódiem bylo asi tak dvacet lidí (jedna parta asi tak 6-7 lidí už měla vypitou sedmičku vodky a začínali zpívat a volat Kabáty...) a v celé hale byl cigaretový kouř... Naproti pódiu se prodávaly upomínkové předměty (kalendáře, podpisové kartičky, trička, mikiny, CD-čka,...) a nalevo od pódia se prodávaly svítící rohy, stříbrná paruka,... No a v sedm už přicházeli poslední lidé, fotograf fotil fotky na net, a začínaly se ozývat zvuky kytar... Pak přišel bicák předkapely Škwor, pustil si tam něco na playback (něco jako začátek songů od Linkin Parku) a začal do toho hrát... Hala začínala řvát a pak přiběhli kytaristi... Odstartovali to skvělýma songama - my jsme stáli v první řadě a třepaly se mi gatě od basů z bicích... No prostě nářez jak... Pak odehráli poslední song, na řadu přišli téměř okamžitě chlapi z Dogy. Zahráli svůj set a svou poslední písničkou Už nejsi nevinná přivedli publikum do varu... Myslím si, že měli kapely prohodit, protože podle mě rozpálili Škwoři publikum daleko víc, než Doga... Pak asi tak 10-15 minut blikaly světla a zněly takové zvuky jako by už něco mělo začít... No a pak se dovezly Hurvajsovy bicí, byly tam chvíli o samotě a teď to začalo. Doběhl Hurvajs, sedl za bicí a začal hrát. Pak doběhli ostatní Kabáti a halou se nesl řev jako Dole v dole :-)). Hned na úvod zahráli Dole v dole, pak na to navázali Pohromama a Pepan začal vítat publikum...

Takže, hráli asi tyto písničky:
- Dole v dole
- Pohoda
- Stará Lou
- Mám obě ruce levý
- Starej bar
- Colorado
- Bára
- Šaman
- Všechno bude jako dřív
- Jabadabadů (když jsem tě bral zezadu...)
- Opilci v dějinách (Ota - perfect sólo!)
- Víte jak to bolí
- Na sever
- Láďa
- Frau Vogelrauch
- Kdo si nechce hubu spálit
- Moderní děvče
- Bruce Willis
- Balada o špinavejch fuseklích (Pepan odešel pryč)
- Wonder
- V pekle sudy válej
- Bum bum tequilla
- Porcelánový prasata
- Tak teda pojď
- Kanibal Hanibal
- Go satane go
- Žízeň (celá hala řvala a skákala!!!)

Hlavně musím pochválit Kabáty, za to, že bylo i na co se dívat (Tomáš s standartně s cigárem v hubě, Otovy taneční pózy při sólech a v místech, kdy nemusel zpívat, Pepovy žluté gatě, Hurvajsovy paličky, Špalkovy spocené, metr dlouhé vlasy...) - tak např.: světelné efekty - úplně na jedničku - obrazovky za nima - taky skvělé (např.: Láďova velká hlava nebo levá ruka...).

V celém vystoupení byly dvě pauzy, kdy jsme si museli vykřičet hlasivky (ještě teď chraptím), abychom zavolali Kabáty zpátky... No ale došli a stálo to za to! Pepa tam asi dvakrát sprdl Tomáše za to jak chlastá, nadával na alkohol a říkal, že Tomáš nedostane nic na Vánoce :-) No a pak Pepan zařval Viva Budweiser Budvar! Dokonce když jsme měli žízeň, tak nám dali pořadatelé napít z jejich zásob Dobré vody... Kdo tam nebyl, přišel o HOODNĚĚ MOOOC... Příští rok za něma jedu třeba na Aljašku - ale jestli bude příští jár koncert, jedu na 10000%! Viva Kabát!

V sekci fotogalerie si můžete prohlédnout fotky z této akce.

Autor: Jakub Honig; 20.10.2003