Kabát v říjnovém Bravu

  • Zdeněk
  • Rozhovory
  • 2 616x

Fanoušci jsou napnutí - už v září měla být na světě vaše nová deska. Kdy tedy vyjde?

Všichni pevně věříme, že v listopadu.

Ve studiu na ní pracujete už od února. Nemáte ze sebe ponorku?

Ponorku určitě nemáme. Do studia už ale nechodíme společně - radši na střídačku každém sám! Protože když se tu sejdeme všichni, hned se ožereme a nic neuděláme (smích). Máme už snad ten Pavlovův reflex, že když se vidíme, musíme jít chlastat (smích). Ale to není všechno! Díky 3G síti jsme tak daleko, že i když sedíme na zadku každém někde jinde, tak spolu nasáváme přes videohovory. (smích)

Jedno je ale už jistý, a to název desky Corrida. Jak jste na něj vlastně přišli?

No, teď bychom měli říct asi něco chytrýho, protože přeci nemůžem naprášit, že se to album tak jmenuje jen proto, že tahle písnička byla jako první hotová. (smích) Corrida… to je zkrátka úderný, má dvě „r“ - je to prostě parrádní. (smích) Písnička je o Španělsku, španělským způsobu života.

Tak nám ještě práskněte i názvy dalších povedených songů…

No, tak třeba „Raci v práci s.r.o.“ - je to o racích, co choděj do práce a chtěj dobýt Rakovník. (smích) Nebo „Burlaci na Volze“ - to je zas o partě šílených mužíků, který tahali lodě proti proudu za ukrutných podmínek. Když jsme si tu písničku poprvý poslechli, tak jsme hned věděli, že to bude o tomhle. Je to prostě strašně těžká písnička.

Bude nová deska hodně jiná než předchozí?

V týhle chvíli to ještě není dodělaný, takže vlastně ani sami nevíme. (smích) Ale zas tak jiný to album nebude - prostě jsem Kabáti a v tomhle stylu pokračujeme dál. Co se ale kytar týká, tak se třeba letos zabejváme víc aranžema, aby zněli zajímavějc. Chceme, abys v těch naších peckách třeba i při desátým poslechu pořád mohl najít něco novýho.

Měli jste tenhle podzim vyrazit na turné…

No, měli, ale šňůra se díky pozdějšímu vydání desky přesouvá na jaro příštího roku. Chceme, aby si to lidi stihli naposlouchat a my se pořádně připravili. To víš, bude to turné po třech letech, tak ho nechceme odfláknout!

Autor: I. Burda, Bravo; 19.10.2006

Zde si můžete rozhovor přečíst v původní verzi v PDF formátu.